Contact

 

 

 

 

 


	Carti recomandate de Pitic.ro: Pe trecerea timpului - Emil Hurezeanu
20%

Pe trecerea timpului

autor: Emil Hurezeanu editura

Am auzit spunându-se ca Emil Hurezeanu abuzeaza de echidistanta. Ca o întoarce în asa fel, încât sa nu se strice cu nimeni, ca e un subtil oportunist. O fi. Dar eu m-am saturat de gazetarii partizani si previzibili în partizanatul lor, de cei care vor mereu ori sa se strice, ori sa se împace cu cineva si de cei care au oportunismul rating-ului.


Carte de bucate de la manastirea Cutlumus din Muntele Athos
7%

Carte de bucate de la manastirea Cutlumus din Muntele Athos

ieromonahul Filotheos (calugar bucatar)

Aceasta carte de bucate este o culegere de retete, mossenita de la înaintasii sai de catre ieromonahul Filotheos (calugar bucatar la mânastirea Cutlumus din Muntele Athos).

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta
10%

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta

Dr. Patricia Love, Dr. Steven Stosny

Femeile vor sa vorbeasca despre relatie pentru ca sunt suparate si vor sa se simta mai bine. Barbatii nu vor sa vorbeasca, pentru ca acest lucru nu ii va face sa se simta mai bine. De fapt, ii va face sa se simta mai rau! Deci, indiferent daca ea il forteaza sa vorbeasca sau nu, ambii ajung sa se simta dezamagiti si deconectati.

Comedia tiganilor - Paul Tanicui
20%

Comedia tiganilor

autor: Paul Tanicui

Taraful din Clejani, devenit între timp Taraf de Haïdouks

Aceasta carte nu e facuta sa epateze. Nu se vrea exhaustiva, nu e o monografie si cu atât mai pu?in un studiu antropologic. Nu polemizeaza pe o tema etern la moda tiganii si formele lor de expresie artistica, nici nu vine sa umple un gol, exceptând faptul ca nu se cunosc alte scrieri dedicate Tarafului de Haïdouks adunate întrun volum, dar vede îndeajuns încât sa lege lucrurile între ele.

Trei cuvinte, cinci minciuni - Michel Stanovici
20%

Trei cuvinte, cinci minciuni

autor: Michel Stanovici

Dupa o viata complicata, plina de tradari si dezamagiri, Raphaël se hotaraste, în sfârsit, sa nu mai cedeze ispitei prea usor. Dar, odata cu hotarârea lui, apare si femeia ideala. O cheama Anaïs si este, pur si simplu, perfecta. Femeia visurilor lui, despre care, în adâncul sufletului, stia prea bine ca nu poate exista.

 Cele trei fiice ale Evei - Elif Shafak
7%

Cele trei fiice ale Evei

- Elif Shafak

În drum spre casa unor prieteni, unde e invitata la cina, Peri – sotie casnica si mama a trei copii – este pusa în fata unui fapt neplacut: îi este furata geanta de pe bancheta din spate a masinii. Reusind s-o recupereze si cercetîndu-i cu mîini tremuratoare continutul, da peste o poza polaroid din anii de studentie la Oxford, ce are în centru un profesor charismatic si nonconformist înconjurat de trei studente.


	
Manual de psihoterapie ericksoniana - Brent B. Geary, Jeffrey K. Zeig
7%

Manual de psihoterapie ericksoniana

Brent B. Geary, Jeffrey K. Zeig

Volumul cuprinde studiile mai multor experti în domeniul terapiei ericksoniene si surprinde influenta enorma a lui Milton H. Erickson în ariile psihoterapiei si hipnozei. Coautorii, profesori clinicieni, analizeaza numeroase probleme clinice si prezinta terapii si abordari specifice, demonstrînd eficienta metodelor si tehnicilor ericksoniene, precum controlul hipnotic al durerii sau gasirea unor solutii pentru reactiile traumatice. Manual de psihoterapie ericksoniana este o carte de referinta atît pentru profesionistii din domeniu, cît si pentru toti cei interesati de aceste principii, tehnici si terapii.


	
Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi - Florin Tudose Catalina Tudose Letitia Dobranici
10%

Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi

Florin Tudose Catalina Tudose Letitia Dobranici

Sanatatea mintala reprezinta domeniul principal de interes pentru cei care îmbratiseaza cariera de psiholog, iar psihologia clinica constituie una dintre cele mai atractive dar si cele mai dificile ipostaze profesionale. Este un domeniu în care sunt necesare cunostinte aprofundate, capacitatea de a lucra în echipa, precum si deschiderea catre interdisciplinaritate. Impresionantele mutatii aparute în ultimele decenii în abordarea suferintelor psihice au antrenat modificari importante în modul în care psihologul, ca specialist al domeniului, este implicat în diagnosticare si terapie.


Sven Hassel Legiunea blestematilor - carte editia 2020

Legiunea blestematilor - Editia 2020 - Sven Hassel

colectia Armada History - Nemira

O carte despre absurditatea regimului nazist si despre atrocitătile comise de politia secretă a lui Hitler. Gestapoul e spaima tuturor. în clădirea sumbră aflată pe Prinz Albrechtstrasse, dispar fără urmă duşmanii Reichului. Oamenii devin fiare dominate de frică şi de cruzime.

După luni întregi de lupte sălbatice pe Frontul de Est, Regimentului 27 i se alătură rezervişti germani. O garnizoană a fost atacată şi ocupată de trupele ruseşti, iar soldaţii germani, măcelăriţi. Sven Hassel şi camarazii lui sunt trimişi dincolo de linia inamică să-i prindă pe cei responsabili. Acesta e abia începutul, pentru că misiunea lor îi va duce la Hamburg, în apărarea nemiloşilor poliţişti din Gestapo.

"Un grup de soldaţi ţâşni afară din tranşeea pe care o aveam în faţă Am inspirat adânc şi am fixat bine patul armei în scobitura umărului. Ca în poligon. Cu ţinta bine prinsă în cătare, goleam încărcător după încărcător, înlocuite imediat cu altele de servantul meu, un om de acum în vârstă. Armam şi apăsam pe trăgaci. Deasupra capetelor noastre, tuna. Un ocean orbitor de flăcări prefăcuse cerul într-un gigantic ecran, iluminând terenul ca-n plină zi. Munţii crăpau şi se năruiau."