Titlu original Reign of Hell
Trupele SS în fața rezistenței eroice a polonezilor.
Regimentele lui Hitler avansează prin Polonia. Himmler a dat ordin ca Varșovia să fie rasă de pe fața continentului. Dar polonezii nu cedează deloc ușor.
Peste orașul în flăcări se lasă tăcerea. Se aud doar focurile mocnind. Sven și camarazii săi se trezesc prinși între sadismul SS-ului și apărarea de gherilă a Rezistenței Poloneze.
„Sint extrem de recunoscatoare pentru doua lucruri: ca m-am nascut in Coreea de Nord si ca am scapat din Coreea de Nord.”
(Yeonmi Park)
MADELINE LEVINE este de peste douăzeci și cinci de ani psiholog clinician în Marin County. Susține frecvent prelegeri pe tema problemelor cu care se confruntă copiii și adolescenții, pe care le dezbate şi în cărţile scrise, precum Viewing Violence și See No Evil: A Guide to Protecting Our Children from Media Violence, THE PRICE OF PRIVILEGE: How Parental Pressure and Material Advantage Are Creating a Generation of Disconnected and Unhappy Kids. Cea din urmă apare acum şi în versiunea românească.
"Ti-ai tinut doar pentru tine framantarile de teama sa nu ma pierzi ..."
„Scrisul mă readucea la viață, ca prin farmec, ca și cum trupul șisufletul meu nu făcuseră altceva decât să aștepte momentul când aveau, în fine, să se curețe de toată murdăria invizibilă cu ochiul liber, dar care se adunase înadâncul ființei mele.” - MICHEL STANOVICI
"A te întâlni, înseamnă, în profunzime, a exista și a-l aduce la existență și pe celălalt. E ca o căutare nesfârșită de sine, între dorințele și nevoile din noi, în drumul nostru spre o viață deplină. Pe parcursul acestei cărți, autorul ne propune, prin confruntarea cu reflecțiile și reperele sufletești ale personajelor, un mod de a ne pregăti să intrăm într-o anumită maturitate relațională. O maturitate a ființei omenești, o împlinire a vieții, care să nu se îndrepte doar spre succesul material sau social, ci care, printr-un stăruitor efort personal,
Bestseller New York Times
„Învățarea ne însoțește de la naștere pînă la sfîrșitul vieții, fie că ne dorim sau nu acest lucru, fie că sîntem sau nu conștienți de ea. Datorită expansiunii cunoașterii din jurul nostru, sîntem «asediați» de o multitudine de date care ne atrag atenția și ne presează să interacționăm cu ele, care ne motivează să recepționăm informații, să memorăm, să formăm noi deprinderi. Mult mai puține sînt însă materialele care ne învață cum să învățăm, să asimilăm cunoștințe, să formăm deprinderi, abilități, competențe. Volumul de față constituie o resursă pentru studenții care studiază psihologia învățării în cadrul unei facultăți de profil, pentru cadrele didactice, care astfel pot optimiza învățarea la clasă, pentru consilierii școlari și, nu în ultimul rînd, pentru părinții aflați în căutarea unei surse competente de modele și a unei direcții diferite, prin care să acționeze corect, coerent, conform
Cartea anului 2016 la Waterstones
Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin. În toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.
Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită? De ce doare atât de mult trădarea? Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea? Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim? Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi? Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie? Iată doar câteva dintre întrebările la care terapeutul Esther Perel oferă răspunsuri neașteptate și, de multe ori, în contradicție cu ceea ce majoritatea oamenilor consideră ca fiind moral.
În „Regândirea infidelităţii ” nu se discută doar despre infidelitate, așa cum ar putea sugera titlul cărții. Lucrarea de față surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și
Anne este cel mai indragit personaj din operele de fictiune destinate copiilor, de la nemuritoarea Alice incoace. (Mark Twain)
Anne este la cei 17 ani ai sai un boboc ce se deschide delicat spre lume, infrumusetand-o cu parfumul trairilor sale pe cat de adanci, pe atat de curate si de autentice.
Tanara invatatoare modeleaza sufletele celor mici, hranindu-i din preaplinul unei inimi ce nu cunoaște alt ritm decat cel al implicarii si al daruirii totale. Debordand de fantezie si entuziasm, Anne isi croieste pas cu pas drumul catre propria sa menire, influentand hotarator vietile tuturor celor ce au bucuria sa o cunoasca. Chiar si pe cele ale cititorilor sai.
Căci reperele pe care aceasta copila visatoare a reusit la anii ei să si le stabileasca deja, sunt astazi mai actuale si mai necesare ca niciodata: „sa traiasca gratios, frumos, in adevar, delicatete si generozitate, tinandu-se departe de neadevar, rautate si vulgaritate.’’
Lucrarea detaliază componentele abilităţii de a citi, modul în care se dezvoltă aceasta, dificultăţile întâmpinate de anumiţi cititori, precum şi sugestii de intervenţie.
În acest manual, autorul examinează problemele specifice care stau la baza dificultăţilor de citire şi analizează detaliat cazul copiilor cu dislexie ontogenetică şi pe acela al copiilor cu comprehensiune ineficientă a textelor citite. Capitolele finale sunt focalizate pe instruire şi intervenţie, precum şi pe evaluarea citirii în scopuri educaţionale, de cercetare şi de diagnostic.
Psihologii, cei din domeniul educaţiei şi terapeuţii vor găsi în această carte un ghid util care demonstrează faptul că există două aspecte importante pentru ca un copil să devină un cititor eficient: dezvoltarea unor abilităţi eficiente de citire a cuvintelor şi abilitatea de a extrage sensul general al unui text.
Premiul Nobel pentru Literatură 1957 Străinul este primul roman al lui Albert Camus. Romanul a fost adaptat pentru marele ecran în 1967, de regizorul Luchino Visconti, într-o producţie cu Marcello Mastroianni în rolul principal. La doar cîteva luni după ce nu manifestase nici o umbră de sentiment la înmormîntarea mamei lui, protagonistul romanului Străinul, Meursault, ucide un arab. Este momentul cînd povestea se desparte.
Traducere de Cornelia Rădulescu
Prin dragoste, o femeie salvează de la moarte un indian otrăvit de veninul unui şarpe. Din această pasiune tămăduitoare se va naşte Eva, botezată astfel ca să iubească viaţa. Orfană de mică, Eva îşi croieşte un drum presărat cu lacrimi, dar şi cu miracolele pe care le pot face dragostea şi bunătatea. Destinul ei şi al tovarăşilor ei de călătorie se întreţes în tapiseria complicată şi multicoloră a istoriei sud-americane, iar vocea Evei Luna deapănă, cu nostalgie şi umor, povestea fascinantă a unei femei pe care viaţa a iubit-o.
Traducere și note de Raluca Nicolae