Contact

 

 

 

 

 

Pick-up Audio-Technica AT-LP120USB HS10

Pickup AudioTechnica AT-LP120 USB
In Mai 2019 am inceput să imi refac colecta de discuri vinil si am avut nevoie de un pickup cu performante onorabile in care nu am vrut sa investesc mai mult de 1000 RON. Am facut o alegere destul de rapida si am cumpărat un Audio-Technica AT LP120USB.

Date tehnice:

Conectivitate USB RCA
Raport semnal zgomot 50 dB
Viteze: 45 RPM 78 RPM
Tip doza MM (Moving magnet)
Lungime 35.2 cm
Latime 45 cm
Inaltime 15.7 cm
Greutate 10.7 Kg

Comentarii

Este un pickup manual
Asta inseamnă că la finalul discului platanul nu se opreste singur iar bratul nu se ridica de pe disc. Se invarte in gol pana cand va fi oprit manual.

Este direct drive
Acest lucru ii ofera un start rapid. Platanul ajunge la viteza nominala in 33 1/3 in aprox 0.7 secunde. Optiunea este utila pentru utilizarea acestui pickup in mixaje, radio, etc. In principiu, un pickup direct drive este mai fiabil decat un pickup belt dive.

Tot varianta direct drive vine insa la pachet cu un potential dezavantaj: in pauzele dintre piese sau in pasajele muzicale foarte linistite, vibratia motorului (cuplat direct la axul platanului) se poate auzi (mai ales in boxele care redau bine basii).

Doza
Audio-Technica AT-LP120 USB vine echipat cu o doza buna. Evident, aveti posibilitatea de a o schimba cu ceva si mai bun.

Conectarea la amplificator / boxe

Echipamentul are nevoie de un amplificator sau il puteti conecta direct la o pereche de boxe "self powered". In spatele pickup-ului se afla un switch care va permite utilizarea preamplificatorului built-in sau puteti face bypass si sa folositi un alt preamplificator pentru doza, extern.

Iesirea USB aflata pe panoul din spate permite conectarea la un calculator, pentru streaming. Prin iesirea USB puteti face inregistrari ale discurilor vinil cu ajutorul programului Audacity (pentru Windows / Mac)

Pickup-ul este dotal cu stroboscop pentru controlul si reglajul fin al turatiei.

Pentru discurile cu turatie 45 rmp (care au orificiul central mai mare decat vinilurile LP), Audio-Technica AT-LP120 este livrat cu un adaptor de diametru care se afla intr-un locas dedicat, in coltul din stanga spate.

Piciorusele de fixare sunt reglabile pentru obtinerea unei pozitii perfect orizontale a platanului.

Audio-Technica AT-LP120 este un echipament DJ-friendly, având o viteza buna de start, forward / reverse, pitch control 10 - 20%, iluminarea dozei pentru utilizare în camere cu lumina ambientala scăzută.

Audio-Technica AT-LP120 reviews:

  • techhive.com >>
  • whathifi.com >>

  •